Eropuit met de kinderen in de Achterhoek

omgeving content 10Zin in een dagje weg met de kinderen in de Achterhoek? Dan heeft u veel keuze. De Achterhoek biedt een breed scala aan spectaculaire dagjes uit met kinderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speelparadijzen, klimbossen of dierentuinen. Ook kunt u met de boot een rondvaart maken over de Achterhoekse rivieren met nieuwsgierige koeien langs de kant. Kortom: er is genoeg te beleven tijdens een dagje weg met de kinderen. Wij geven vast enkele tips.

Dagje weg naar de ‘buurderie’

Bezoek een boerderij in de Achterhoek als u een educatief en leuk dagje weg met kinderen wilt. Echt een leerzaam bezoek voor uw kinderen om ze te leren waar melk vandaan komt. Beleef het leven van een boer en zie hoe koeien en kalfjes leven. Op de meeste boerderijen kunnen kinderen spelen, koeien melken en knuffelen met de dieren.

Eropuit met de kinderen naar een speelparadijs

In de Achterhoek kunt u vele speelparadijzen vinden. Het Land Van Jan Klaassen en Partyboerderij de IJsselhoeve zijn voorbeelden voor een onvergetelijk dagje weg met de kinderen. Ook het Klimbos is een wel heel bijzonder dagje weg in de Achterhoek. Uw kind klimt en klautert midden in de natuur! In de Achterhoek vindt u ook de grootste doolhof van Europa.

Dagje weg met kinderen in de achterhoek: wateractiviteiten

In de Achterhoek zijn er verschillende rivieren waar u met uw kinderen op kunt varen, bijvoorbeeld de Slinge, de IJssel en de Berkel. Tijdens deze vaartocht kunt u genieten van alles om u heen: het landschap, nieuwsgierige koeien en de natuur. De kinderen vinden zo’n rondvaart prachtig!

Ook is er de keuze om tijdens een dagje weg met kinderen lekker in het water te plonzen bij één van de (tropische) zwembaden in de Achterhoek, zoals Subtropisch Zwembad Marveld in Groenlo. Dit zwembad heeft diverse glijbanen, waarvan één van 75 meter met magic-light effecten. Welk kind wilt dit nou niet?