Eropuit in de Achterhoek: i’j bunt welkom!

omgeving content 09De Achterhoek is dé plek voor rust, ruimte en natuur. Eropuit in de Achterhoek betekent genieten van een fiets- en/of wandeltocht in het mooie rivierenlandschap, versteld staan van de natuur tijdens een intense vaartocht én de Achterhoekse cultuur opsnuiven. Meer weten over eropuit in de Achterhoek, lees dan verder.

Actief genieten = eropuit in de Achterhoek

Eropuit in de Achterhoek betekent actief genieten van de natuur. De Achterhoek is fascinerend om doorheen te fietsen en te wandelen. Tijdens uw wandel- of fietstocht ziet u verschillende uitzichten: boerderijen, rivieren, bossen, akkers, landgoederen, wijngaarden en kastelen.

Tip van Groepen Achterhoek: in de Achterhoek zijn er 34 Toeristische Overstappunten (TOP’s) te vinden waar u met uw auto of het openbaar vervoer heen kunt rijden en bijvoorbeeld op de fiets, te paard, per kano of gewoon te voet verder kunt gaan. Deze welbekende overstappunten zijn gelegen nabij horecagelegenheden, dus na een actief dagje eropuit in de Achterhoek kunt u genieten van een hapje of drankje. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de kraampjes langs de weg waar typische streekproducten worden verkocht.

Eropuit in de Achterhoek: streek aan water

De Achterhoek is een waterrijk gebied. Er zijn verschillende rivieren, zoals de Berkel, de Slinge en de IJssel. Eenmaal eropuit op de Achterhoekse wateren, begint u te genieten van alles om u heen: het landschap, de natuur, de nieuwsgierige koeien en de stilte. Ook kinderen vinden zo’n rondvaart prachtig! Eenmaal terug van de vaart kunt u genieten van de heerlijke Achterhoekse specialiteiten in een restaurant, bijvoorbeeld boerenkaas, Achterhoeks wild of een klassiek aspergegerecht. Zeg nou zelf, wie wil er nou niet eropuit in de Achterhoek?