Waanzinnige activiteiten tijdens een dagje weg in de Achterhoek

Wilt u een dagje weg in de Achterhoek? Ontdek dan de meest fantastische activiteiten en bezienswaardigheden. De Achterhoek heeft een breed scala aan activiteiten. Vooral als natuurliefhebber komt u tijdens een dagje weg in de Achterhoek aan uw trekken.

Dagje weg in de Achterhoek: ontdek de cultuur van de Achterhoek

Een dagje weg in de Achterhoek plannen kan een lastige taak zijn. In de Achterhoek kunt u onwijs veel culturele activiteiten ontdekken. Ontdek het kleinste stadje van Nederland Bronkhorst of bezoek één van de vele kastelen tijdens een dagje weg in de Achterhoek. Natuurlijk kunt u ook cultuur snuiven in één van de vele musea in de Achterhoek.

Vergeet ook zeker niet om een bazaar of markt te bezoeken. Hier vindt u verschillende streekproducten. Kortom: culturele activiteiten zijn er genoeg.

Actief dagje weg in de Achterhoek

omgeving content 11Met een kaart of smartphone kunt u de mooiste paden in de Achterhoek vinden en bewandelen. Onze tip: ontdek de klompenpaden. Dit zijn wandelpaden door het agrarische cultuurlandschap.

U kunt er ook voor kiezen om een fietstocht over de oude kerkenpaden te maken. Deze paden gaan dwars door velden, door het bos, over rivieren en over weilanden heen en zijn ontstaan toen de mens zich alleen nog lopend konden verplaatsen.

Ook het Klimbos in Ruurlo is een wel heel bijzonder dagje weg in de Achterhoek voor jong en oud. Midden in de natuur klimt en klautert u in bruggen, netten en lianen. In de Achterhoek vindt u ook de grootste doolhof van Europa Doolhof Ruurlo. Erg leuk voor de kinderen!