Actief dagje uit: ontdek de mogelijkheden in de Achterhoek

omgeving content 06De Achterhoek is natuurlijk dé plek voor rust, ruimte en natuur. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van een actief dagje uit in de Achterhoek. Ga bijvoorbeeld fietsen door het rivierenlandschap of maak een rondvaart per kano. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sluit de dag af met een bezoek aan een Achterhoeks restaurant.

Actief dagje uit: wandel- en fietstochten

Bent u een natuurliefhebber? Dan heeft u tal van mogelijkheden voor een actief dagje uit in de Achterhoek. De Achterhoek is fascinerend om doorheen te fietsen en te wandelen. Tijdens uw wandel- of fietstocht ziet u het schitterende rivierenlandschap van de Achterhoek.

Tip van Groepen Achterhoek: in de achterhoek zijn er 34 Toeristische Overstappunten (TOP’s) waar u met de auto of het openbaar vervoer heen kunt rijden en bijvoorbeeld op de fiets, te paard, per kano of gewoon te voet de omgeving kunt verkennen. Neem uw mountainbike mee of huur een mountainbike als u door het bos wilt rijden. De grond is her en der sompig.

omgeving content 05Rondvaart door de Achterhoek

De Achterhoek is een waterrijk gebied. Er zijn verschillende rivieren waar u over kunt varen, bijvoorbeeld de Berkel, de Slinge en de IJssel. Maak de rondvaart avontuurlijker met een kano!

Actief dagje uit met de kinderen

Er zijn vele mogelijkheden voor een actief dagje uit met de kinderen in de Achterhoek. Laat uw kinderen bijvoorbeeld klimmen en klauteren in het Klimbos of ga lekker zwemmen in één van de (tropische) zwembaden in de Achterhoek.